Ammatteja pystyy ostamaan hahmolleen foorumin kaupasta. Yhdellä hahmolla voi olla vain yksi ammatti, eikä sitä pysty vaihtamaan. Samalla pelaajalla voi kuitenkin olla useampi ammatillinen hahmo. Osa ammateista on resursseihin liittyvistä syistä saatavilla vain laumattomille, tästä on kerrottu ammatin kohdalla.

Tällä hetkellä pelissä ei ole vielä yhtäkään ammattia omistavaa hahmoa (ts. pelaajaa, jolla olisi riittävästi markkoja), joten käytännössä ammatteja ei vielä ole päästy kokeilemaan. Tämäkin sivu siis kehittyy ja muotoutuu kunhan päästään kokeilemaan asioita käytännössä.

Seppä

Seppä taitaa metallinmuokkauksen jalon taidon. Se osaa tehdä metallista mm. koruja, aseita, solkia ja muita varusteita. Käytettäviä metalleja ovat rauta ja kupari. Seppien vaatimaton paja sijaitsee Tulenväen kylän ja vesiputouksen välissä ja se on vuokralla laumattomille sitä vastaan, että sepät myös Tulenväen tarvitessa takovat niille tarvittavia esineitä. Tätä ammattia eivät voi harjoittaa muut kuin laumattomat.

Parantaja

Parantaja on erikoistunut nimensä mukaisesti parantamiseen – rohtoihin ja niiden käsittelyyn, haavojen- ja sairauksienhoitoon, oireiden lievittämiseen. Parantajat kokevat ammattivelvollisuudekseen hoitaa apua tarvitsevaa laumasta riippumatta, äärimmäisissä tapauksissa jopa vihollisiaan. Tietopankkiin on tulossa parantajille oma osio, joka sisältää tietoa sairauksista, rohdoista ja parannuskeinoista.

Puuseppä

Puuseppä tekee erilaisia puisia esineitä ja vastaa myös mm. kylän polttopuiden hankkimisesta. Puusepät tekevät monesti yhteistyötä seppien kanssa saadakseen tarvittavia työkaluja puuntyöstöön. Puusepät myös kaatavat itse työstämänsä puut. Puunkaato on omanlaisensa rituaali, jota varten shamaani on tehnyt puusepille omat amulettinsa. Kaikki turkikkaat arvostavat luontoa ja sen voimia, joten aina jotain luonnolta otettaessa on pelko siitä, että luonto suuttuu. Kaadetun puun kannolle näytetään amulettia samalla lausuen loitsu, jolla pahoitellaan Tapion omasta ottamista ja pyydetään anteeksi. Loitsu suojaa kantoa taudeilta ja auttaa sitä kasvamaan takaisin puuksi, se myös toivon mukaan pitää luonnon suopeana jatkossakin.

Keraamikko

Keraamikko taitaa saven muokkauksen ja osaa tehdä siitä erilaisia esineitä, kuten astioita. Savesta voi tehdä myös koristeita ja koruja.

Metsästäjä

Metsästäjä huolehtii laumansa ruokkimisesta sekä nahkojen ja taljojen saannista. Metsästäjältä voi myös aika ajoin löytyä mm. luita ja kalloja esimerkiksi korujen koristeiksi. Metsästäjän ammattiin kuuluu myös olennaisesti saadusta saaliista Tapion kiittäminen mm. loitsujen avulla.

Nahkuri

Nahkuri, joka samalla toimii myös turkkurina – käsittelee metsästäjiltä saamansa nahkat ja turkit käyttökelpoisiksi.

Ammatteja tulee myöhemmin lisää, kunhan näiden kanssa on ensin päästy tekemään käytännön kokeilua.

Johtajien myöntämät ammatit

Osa ammateista on lauman johtajien myöntämiä, eli ne saa vain pelissä eikä niitä voi ostaa. Tällaisia ovat:

  • johtajan "oikea käsi"
  • soturi
  • vartija

Kuten arvata saattaa, tässä pelissä hahmot pystyvät käyttämään tassujaan käsienomaisesti juurikin esimerkiksi ammatteja harjoittaessaan.