Tietyn värisiin kristalleihin liitetyt voimat, joita ei millään hahmolla voi olla luonnostaan. Erikoistaitokristallit löytyvät myös kaupasta, mutta niitä ei voi ostaa, ne ansaitaan ainoastaan pelin kautta mm. eventeissä.

Levitaatio (turkoosi) eli leijuminen. Ei kuitenkaan sama asia kuin lentäminen – levitaation avulla voi liitää lyhyitä matkoja korkeintaan parin metrin korkeudessa. Levitointi myös kuluttaa hahmon energiaa, joten se tulee ottaa huomioon.

Teleportaatio (oranssi) eli hahmon ilmestyminen paikasta A paikkaan B. Kuluttaa myös paljon energiaa, jonka vuoksi sitä harvemmin tehdään huvin vuoksi. Teleportaatio vie myös jonkun verran aikaa, joten esimerkiksi kesken taistelun se ei ole vaihtoehto.

Telepatia (violetti) eli ”puhuminen” ajatuksen voimalla. Huomatkaa, että hahmo joka ei omaa telepatiataitoa, ei voi vastata toisen hahmon telepaattiseen viestiin.

Ennustaminen (keltainen). Tarkoittaa käytännössä sitä, että hahmo näkee esimerkiksi välähdyksen tai unen jostain tulevaisuuden tapahtumasta. Tapahtumaa edeltävien asioiden kulun muuttaminen voi kuitenkin estää ennustetta tapahtumasta eli esimerkiksi jos enteessä sanotaan hahmon X matkaavan suolle ja tulee karhun tappamaksi, voitaisiin tämä ehkäistä niin ettei X mene suolle tuona ajankohtana.

Mielenhallinta (sinivihreä) eli hahmo pystyy väliaikaisesti hallitsemaan toisen elollisen olennon mieltä. Taito ei kuitenkaan ulotu muiden hahmojen hallintaan, vaan esimerkiksi metsän eläimiin, lintuihin ym.

Telekinesia (vihreä) eli asioiden ja esineiden hallinta mielen avulla, esimerkiksi oksan katkaiseminen tai kiven nostaminen siihen koskematta.

Muodonmuutos (punainen) eli hahmo muuttuu väliaikaisesti vaikkapa jänikseksi. Kullakin kristallilla on oma muuttumisen kohde. Kohde ei voi olla hahmoa isompi eläin. Muodonmuutoksen kohteena olevan eläimen kuvajainen näkyy himmeänä kristallin keskellä.

Kaukokatselu (sininen) eli jonkin muualla tapahtuvan asian katselua etäältä, omassa mielessä.

Taikavoimilla pelattaessa on oltava huolellinen siinä, ettei vastapelaaja joudu sen vuoksi epäreiluun asemaan. Toki monet voimat tuovat hyötyjä hahmolle eri tilanteissa, mutta voittamatonta ne eivät siitä tee.

Ensimmäiset kymmenen pelaajaa saivat vapaavalintaiset kristallit, ja näin ollen saivat päättää itse niiden ulkonäön. Kuitenkaan tästä eteenpäin kristallien ulkonäkö ei ole itse päätettävissä vaan kristallit on "värikoodattu" taidoittain.